Sammaleen poisto katolta

Biohajoava sammalmyrkky tappaa sammaleen ja pitää kasvuston poissa seuraavat 4 vuotta.

Sammaleen poisto katolta kannattaa teettää ammattilaisen toimesta säännöllisesti neljän vuoden välein. Se pidentää katon käyttöikää merkittävästi ja saa sen pysymään kunnossa vuosia kauemmin. Sopii kaikille kattopinnoille.

Kysy lisää

Sammalmyrkky on biohajoavaa, eikä vahingoita luontoa, mutta tappaa sammalkasvuston katolta ja neutraloi ravinneaineet kattomateriaalista. Näin sammal ei myöskään pääse heti kasvamaan takaisin.

Alla näet kasvustokäsittelyn vaikutuksen 6 vuoden ajalta:

Sammaleen poisto katolta

Sammaleen poisto kasvustokäsittelyllä ei vaurioita kattoa

Kasvustokäsittely ei vaurioita kattomateriaalia kuten esimerkiksi painepesu, jota emme suosittele etenkään vanhojen tiilikattojen puhdistukseen vesivahinkoriskin takia. (Kova paine voi rikkoa tiilipinnan ja aluskatteiden kunto on usein arvoitus.)

Olemme kokeilleet useita eri tasoisia kasvustonkäsittelyaineita, joista tehokkaimpana pitämämme Grön-Fri:

 • sopii kaikille ulkopinnoille (maalatuille ja käsittelemättömille)
 • puhdistaa pinnoilta erilaiset kasvustot mm. sammaleen, levän ja jäkälän
 • neutraloi ravinneaineet, mikä ehkäisee uudelleen kasvua
 • vaikuttaa jopa 4 vuotta
 • ei rasita ympäristöä (biohajoava)
 • ei rasita tai vauriota kattomateriaalia

Sammaleen poisto katolta on edullista

Sammaleenpoisto on halpaa, sillä kasvustokäsittely on neliöhinnaltaan vain n. 5% siitä mitä esim. kattoremontti kustantaisi. Sen avulla katon käyttöikää saadaan kuitenkin pidennettyä useita vuosia. Hinta ei siis päätä huimaa, vaikka hyödyt ovatkin suuria.

Sammaleet pois myös muualta

Vaikka yleisin kohde sammaleenpoistolle on tiilikatto, voidaan kasvustokäsittelyllä poistaa sammaleet, jäkälät ja muut kasvustot muiltakin ulkopinnoilta. Kattojen lisäksi tyypillisiä kohteita sammaleen poistolle ovat esimerkiksi:

 • julkisivut
 • kivijalat
 • aidat
 • rappuset
 • muurit
 • markiisit
 • terassit
 • betonilattiat (esim. autotalleissa)

Sammaleen poisto voidaan tehdä lähes mille hyvänsä materiaalille, riippumatta siitä onko se käsitelty (esim. maalattu) vai käsittelemätön.

Käsittelyn kohteeksi sopivat yhtä lailla: kivi, tiili, kipsi, betoni, pelti, huopa, muovi kuin erilaiset tekstiilitkin.

Sammaleen poisto katolta

Muut huollot sammaleen poiston yhteydessä

Sammaleen poiston yhteydessä teemme mielellämme myös muut pienet huoltotoimenpiteet, kuten vesikourujen puhdistukset. Myös kattopesun yhteydessä kasvustokäsittely kannattaa tehdä samalla. Katso lisää kuvia kattopesun tuloksista täältä

Kasvustokäsittely vaikuttaa hitaasti ja pitkään

Kasvustokäsittelyn näkyvät muutokset tulevat hieman viiveellä. Sään vaikutuksen alaisena olevilla pinnoilla, kuten esimerkiksi katoilla tuuli ja sade hoitavat loppupuhdistuksen ja kasvusto häviää olosuhteista riippuen parin kuukauden - vuoden sisällä käsittelystä. Sammaleen poiston vaikutukset näkyvät noin neljä vuotta, jonka jälkeen toimenpide kannattaa uusia.

Sammaleen poiston vaikutusaika tiilikatolla

Oheisessa kuvasarjassa kasvustokäsittelyn vaikutus 6 vuoden ajalta:

1 vuosi käsittelystä (v. 2001)2 vuotta käsittelystä (v. 2002)3 vuotta käsittelystä (v. 2003)4 vuotta käsittelystä (v. 2004)5 vuotta käsittelystä (v. 2005)6 vuotta käsittelystä (v. 2006)

Ota yhteyttä

Kun haluat pidentää kattosi käyttöikää tai tarvitset sammaleenpoistoa muille pinnoille, ota yhteyttä meihin. Me olemme alan ammattilaisia ja hoidamme asian kuntoon.

 

Täältä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »